قندان دسته دار در دار
قندان ظرفی در دار است برای نگهداری حبه قند و پذیرایی از مهمان همراه چایی. ریشه و بن این کلمه هندی است. در آذربایجان شرقی قندانی باقدمت حدود دو هزار سال مربوط به دوره اشکانیان کشف شده است.
همانطور که برای سرو و نوشیدن چای باید از فنجان یا استکان یا لیوان مناسب استفاده کرد، نگهداری قند نیز همچنین است. یعنی باید در ظرف مناسب ریخته نگهداری شود که از مواردی مانند گرد و خاک، حشرات و … در امان بماند.
انواع قندان : قندان ها از لحاظ جنس ماده تولیدی آن ها به چند گروه تقسیم می شوند که هر کدام از آن ها را بررسی می کنیم.
قندان بلوری – قندان نقره و طرح نقره -قندان کریستالی – قندان مسی – قندان چینی – قندان پلاستیکی و …
کاربرد قندان :
اولین استفاده قندان،نگهداری برای قند است. اکثر ایرانیان از قندان برای ریختن قند استفاده می کنند.
از دیگر موارد استفاده قندان می توان بهنگهداری تنقلات، نُقل، شکلات، آبنبات و… اشاره کرد
هنوز بررسیای ثبت نشده است.